Rólunk

Komplex gazdasági tanácsadás, 25 év tapasztalattal

Könyvelői felelősségbiztosítással rendelkezünk, hogy ügyfeleink biztonságban érezzék magukat a velünk való együttműködés során. Amennyiben minket választanak, automatikusan biztosított az ügyvéd-könyvelő kommunikáció, nem Önnek kell közvetítenie a két szakember között. Ha a mi szolgáltatásainkat veszi igénybe és a könyvelési divízió felé jogi jellegű kéréssel fordul, vagy fordítva, nálunk akkor is haladéktalanul a megfelelő szakember asztalára kerül a kérése, kérdése. content-images-rolunk

Gyakran előfordul, hogy egy-egy problémával a vállalkozó csak könyvelőt vagy csak ügyvédet keres meg. Cégalapításnál például kézenfekvőnek tűnik először ügyvédet megkeresni és a bejegyzés után a könyvelőt. Ilyenkor, mivel adózással kapcsolatos konzultáción nem volt az ügyfél, az ügyvéd kérdésére, miszerint “Milyen adózási módozatokat jelöljünk meg a cégbejegyzésnél?”, legtöbbször a “Legyenek az általános szabályok.” válasz érkezik. Az így bejegyzett cég súlyos adóhátrányba kerülhet, mivel megfelelőbb adózási módra jellemzően következő év január elsejével térhet át, vagy éppen ismételt cégmódosítás szükséges hozzá.

Az aktuális járulékszabályok alapján az ügyvezetői jogviszony létrejöttét már a társasági szerződés aláírásának napján (!) meg kell tenni, ami szintén nem ügyvédi kompetencia, tehát ha a cégbejegyzés után keres könyvelőt, gyakran már hetekkel kicsúszott a határidőből. Fordított eset, az a hibás gyakorlat is, hogy az egyszerűség kedvéért a könyvelőt bízza meg az ügyfél a szerződéseinek felülvizsgálatával, jogi dokumentációk elkészítésével – és még nagyobb hiba, ha a könyvelő ezeket felelőséggel el is készíti, megfelelő végzettség és szaktudás nélkül.