Könyvelés

A könyvelés tapasztalatot és precizitást kíván, ezért választanak minket ügyfeleink

 

Alapfeladataink közé tartozik az irányadó jogszabályok szerinti nyilvántartások vezetése, valamint adóbevallások elkészítése. Alapesetben a számviteli törvényben előírt nyilvántartásokat készítjük el, azonban egyedi igények szerint a vezetői információs igényeket is kiszolgáljuk egyedileg összeállított riportok formájában. A kereskedelemben a munkaszámos üzletágankénti/boltonkénti kimutatást, gyártó vállalatoknál pedig az önköltségszámítás az amivel a vezetői döntéshozást, árképzést leghasznosabban tudjuk támogatni.

content-images-konyveles

Már az első konzultációkon fontos letisztázni, hogy mely feladatok tartoznak az ügyfél és melyek a könyvelőiroda feladatkörébe. A piacon sok könyvelőiroda hitegeti azzal ügyfeleit, hogy minden ügyviteli nyilvántartást elkészítenek számukra, ezzel azonban nagyobb problémát okoznak, mintha az elején tisztáznák a hatásköröket. Vannak olyan feladatok, amiket nem lehet megbízott könyvelőre delegálni, mint a pénztárbizonylatok, jelenléti ív, szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásának elkészítése.

Azokban az esetekben, amikor az ügyfél tudomása szerint a könyvelője készíti ezeket a nyilvántartásokat is, általában egy ellenőrzésnél kerül felszínre, hogy a hiányzó dokumentumokat nem készítette el senki. Sok esetben a vállalkozónak tudomása sincs ezeknek az anyagoknak a szükségességéről. Ilyenkor az elmaradt nyilvántartások számának függvényében az adóhatóság bírságot szabhat ki egy olyan cégre, akivel egy könyvelő elhitette, hogy mindent elintéz számára.

Az ügyfél feladatkörébe tartozó teendőket elvégezni nem tudjuk, de segítséget nyújtunk hozzá iratmintákkal, tanácsokkal. Az általános feladatokon kívül vállaljuk az átalakulások (például kiválás, beolvadás) számviteli feladatait. Végelszámolások levezetése terén is nagy gyakorlattal rendelkezünk.